Juče je svečano otvorena fiskulturna sala koja se nalazi u okviru škole za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama “1. novembar” i Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak”.

Otvaranju su prisustvovali Dragan Stevanović državni sekretar ministarstva privrede i dr Marko Milenković državni sekretar ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.
Najvrednija investicija koju zajednički finansiraju Grad Čačak i Ministarstvo privrede u ukupnom iznosu od 75.5 miliona dinara, od toga ministarstvo sa 30 miliona dinara, a Grad Čačak 45.5 miliona dinara. Takođe, Grad je uložio oko 5 miliona dinara za opremanje sale i još 1 milion dinara za parterno uređenje.

Površina fiskulturne sale je 1200 metara kvadratnih, sadrži tribinu sa 300 sedećih mesta, 4 svlačionice i 1 profesorsku kancelariju.

Ustanova “Zračak” ima 79 korisnika koji su do sada nastavu fizičke kulture obavljali u prostoru od 30 metara kvadratnih, dok je 85 učenika škole “1. Novembar” za obavljanje fizičkih aktivnosti koristilo sale osnovnih škola u Preljini i LJubiću, Prehrambeno-ugostiteljskoj školi i na terenima FK “Sloboda”.

Izgradnjom ove sale korisnici ovih ustanova dobili su mogućnost da obogate i prošire spektar delovanja prema svojim sposobnostima, sklonostima i interesovanjima.
Sala je napravljena prvenstveno za potrebe učenika ove dve Ustanove, ali će biti i na raspolaganju odbojkaškim i košarkaškim klubovima. Već sinoć u Čačku u ovoj sali su tvorene XIII po redu Nacionalne igre Specijalne olimpijade u kojima učešće uzima 12 gradova iz Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here