Sinoć se na Zlatiboru desila velika radost za Filipa Pajovića, učenika Ekonomske škole u Čačku. Ovaj divni dečak bio je gost na treningu igrača Fudbalskog kluba „Partizan“, heroja svog detinjstva koji mu pomažu da istraje u lavovskoj borbi koju sa svojom porodicom vodi u prevazilaženju ograničenja i prepreka koje mu postavlja njegova bolest.
Povod ovom divnom iskustvu i Filipovoj velikoj radosti bio je njegov pismeni zadatak u kome je prikazao koliko mu znače beogradski “crno-beli” momci.
„Za mene je sreća“, navodi Filip, „svaka utakmica Partizana na koju mogu da odem”…Najsrećnije trenutke sam doživeo na jednoj njihovoj utakmici. Išao sam sa roditeljima i dve drugarice na utakmicu između „Borca“ i „Partizana“ u Čačku. Bilo je divno što smo išli, ali na kraju utakmice bio sam još radosniji, ne samo zato što smo pobedili, već i zbog toga što smo se upoznali sa brazilskim fudbalerom „Partizana“ Evertonom Luizom. Tada sam shvatio da sreću čine male stvari koje su oko nas. Za mene je to jedan od najsrećnijih događaja i radost mi daje saznanje da postoji jedan tako veliki klub kao što je moj „Partizan“.
Zahvaljujući divnim ljudima iz FK „Partizan“, pre svega sjajnoj Biljani Obradović, PR – u kluba, igračima i članovima stručnog štaba koji su izašli u susret želji Filipovih profesora srpskog jezika i fizičkog vaspitanja, upriličen je ovaj nesvakidašnje lep i prijatan susret za ovog hrabrog dečaka.
Uz iskrene osmehe, neposrednost, empatiju fudbaleri Partizana su grlili Filipa, fotografisali se sa dečakom i poklonili mu “crno – beli” dres koji za malog Čačanina, koji se bori sa mišićnom distrofijom, ima neprocenjivu vrednosti.
Veliko hvala Savi Miloševiću i celom stručnom štabu, svim igračima naročito Bojanu Ostojiću i omiljenom Filipovom fudbaleru Rikardu. Posebnu zahvalnost dugujemo Bilji Obradović koja je sve sjajno organizovala. Skroman doprinos humanom gestu dala je i kompanija MOZZART.
T. B.
Izvor: Mozzart Sport

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here