U okviru programske aktivnosti Razvoja visokog obrazovanja Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije na projektu „Inoviranje grupe stručno aplikativnih predmeta studijskog programa Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo – modul Industrijska elektroenergetika u cilju razvoja digitalnih kompetencija i uvođenja elemenata koncepta Industrija 4.0“ realizovana je planirana programska aktivnost posete Univerzitetu Crne Gore.

Članovi projektnog tima iz Čačka prof. dr Miroslav Bjekić, dr Marko Rosić, doc. i asistenti Miloš Božić i Marko Šućurović posetili su Elektrotehnički fakultet u Podgorici, gde su sa kolegama prof. dr Sašom Mujovićem, prof. dr Vladanom Radulovićem, prof. dr Milovanom Radulovićem i dr Martinom Ćalasanom, doc. razmenili iskustva u pogledu izvođenja i usavršavanja nastave u okviru predmeta vezanih za industrijsku elektroenergetiku. Tom prilikom dogovorene su i završne aktivnosti u vezi kreiranja zajedničkog praktikuma iz predmeta Regulacija elektromotornih pogona autora dr Marka Rosića, doc. i dr Martina Ćalasana, doc.
Na Pomorskom fakultetu u Kotoru članovi projektnog tima iz Čačka sa kolegama dr Tatijana Dlabač, doc., mr Miroslavom Vukičevićem i Lazarom Nikitovićem razgovarali su o nastavnim predmetima akademskog studijskog programa Pomorska elektrotehnika. Rukovodilac ovog studijskog programa dr Dlabač objasnila je specifičnosti nastavnih predmeta koji se izučavaju na tom studijskom programu, sa posebnim osvrtom na predmete vezane za elektro energetski kompleks broda, u čijem izvođenju učestvuju kolege sa Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici. U okviru posete realizovan je obilazak Brodomašinskog i HV simulatora i Laboratorije za elektrotehniku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here