Marko Marinović Malina predstavljen je danas kao 25. trener u 74 godine dugoj istoriji Borca. On je sa čačanskim klubom potpisao ugovor na tri godine.

On je rekao da je bio malo zatečen kada mu je ponuđena nova funkcija, pošto je, kako je naveo, mislio da Borcu još može da pomogne igrački. Naglasio je da smatra da je doneo dobru odluku.

– Spreman sam da ponesem rizik i oodgovornost koju nosi ova pozicija. Čeka me mukotrpan rad. Biće teško. Sve što sam u karijeri uradio ništa mi nije palo s neba. Sve što sam uradio, uradioo sam maksimalno i pošteno. Nekada ni to nije garancija, već je potrebno mnogo toga da se poklopi. Meni se na kraju krajeva poklopilo, ali znam da kada dam svoj maksimom mogu i da očekujem maksimum. Borac treba da bude treća ekipa u Srbiji, iza Partizana i Zvezde. Od tradicije se ne živi, ali mislim da imamo snage da Borac vratimo na to mesto – poručio je Marinović u obraćanju novinarima.

Prema njegovim rečima, u toku su pregovori sa igračima koji bi mogli da pojačaju Borac. Marinović je naglasio da bi voleo da kostur ekipe čine igrači koji su rođeni u Čačku ili u Borcu proveli deo karijere.

– Ne smatram da bi svi igrači trebalo da budu iz Borca, ali bih voleo da okosnica tima budu igraći iz ovog grada. Najviše bih voleo da sa njima napravimo dobar rezultat. Počeli smo već sa pregovorima, ali pitaje je da li ćemo uspeti da ispunimo njihove uslove. Do juče sam bio igrač, tako da i njih nekada shvatam, ali i oni moraju da shvate nas. Veliki broj igrača sa kojima sam kontaktirao želeli bi da sarađuju sa nama, ali videćemo – rekao je novi šef struke čačaskoog tima.

Takmičarski prioritet i naredne sezone će biti KLS jer samo kroz tu ligu, zauzimanjem jednog od prva dva mesta, može izboriti plasman u ABA2.

– Verujem da ćemo napraviti dobar sastav. Dosta stvari zavise od budžeta. Prošlih godina imali smo skroman budžet za takmičenje u ABA 2 ligi, ali smo rezultatski izvlačili maksimum. Nadam se da ćemo napraviti korak napred – naglasio je popularni Malina.

Marinović je najavio da će u trenerskom mandatu afirmisati nove, mlade igrače, naglasivši da baza igrača treba da budu mlađe selekcije Borca.

Marko Ivanović rekao da je Borac klub koji pravi dobre igrače, ali i trenere.

– Verujem da će Marko krenuti stopama Željka Obradovića. Možda smo ga iznenadili, s obzirom da je imao želju da još igra. U svakom slučaju, imaće punu podršku od svih nas, što će mu, verujem, olakšati posao da pravi rezultate, ali i da stvara igrače – istakao je sportski direktor Boorca.

Pripreme čačanskog tima za novu sezonu počeće ranije nego što je planirano zbog prijateljske utakmice sa reprezentacijom Srbije, koja je zakazana za 5. avgust.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here