Ivana Jorović je prikazala dobru partiju na današnjem susretu, iako je u njenoj igri bilo dosta oscilacija, dobra je stvar što je dobar deo prevladao i što je uspela da pobedi.

Nije sve izgledalo idealno, nije bilo kako treba posebno posle jednog maratonskog brejka koji je Kerhove prisvojila. Ipak je srpska teniserka smogla dovoljno snage da uvede prvi set u taj-brejk gde je uspela i da pobedi sa 7-5.

Zanimljivo, u ovom setu je napravila dva brejka, baš kao i njena rivalka Lesli Kerhove, koja je imala prednost od 5-2 u taj-brejku nad Ivanom Jorović.

Međutim, srpska teniserka je sjajnom igrom uspela da veže čak pet poena i da upiše sebi prvi set, iako je ne dugo pre toga, tako nešto delovalo kao nemoguća misija.

Drugi set je počeo neslavno po srpsku teniserku. Kerhove je napravila brejk u drugom gemu i povela sa 2:0, ali se tada Jorovićeva trgla i vezala dva gema.

Naredna dva gema su osvojena na svom servisu, da bi srpska teniserka napravila sjajan posao.

U pravom momentu je Ivana Jorović slomila 201. igračicu sveta i napravila brejk, koji je potom uspela da potvrdi na svom servisu i da povede sa 5:3, da bi na kraju dobro odservirala i osvojila drugi set.

Tako se Jorovićeva posle pobede 7:6, 6:4, plasirala u drugo kolo Vimbldona gde će igrati protiv bolje iz duela Dona Vekić – Alison Riske

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here