Sokobanju je do kraja aprila posetilo 80.785 domaćih turista i 10.207 stranaca. U odnosu na prošlu godinu to je povećanje od 21% u pogledu broja domaćih noćenja i 46% u broju stranih noćenja, kažu iz TO Sokobanja za eKapiju.

I broj turista koji letuju preko vaučera je povećan, s obzirom na to da je broj izdatih vaučera tokom 2018. godine bio 31.000, dok je ove godine izdato 40.000 vaučera.

U turizam u Sokobanji nastavlja da se ulaže, pa su tako u planu brojni infrastrukturni projekti.

– Tokom leta se očekuje završetak i otvaranje Letnje pozornice Vrelo, kapaciteta 1.500 mesta za sedenje i 3.500 mesta za stajanje, mala i velika scena, kao dva jezerceta koja će u toku zimskih meseci biti pretvarana u klizališta – kažu iz TO Sokobanja.

Takođe do kraja godine očekuje se završetak Hotela Sunce, koji je kompletno rekonstruisan i čiji je kapacitet preko 200 ležajeva, sa bazenima i wellness sadržajima.

– Postoji nekoliko stranih investitora zainteresovanih za izgradnju hotela u Sokobanji, ali su tek u postupku pregovaranja – kažu iz TO Sokobanja.
Turiste u Sokobanju najčešće privlači prelepa netakuta priroda i to planina Ozren i vodopad Ripaljka, prvi spomenik prirode u Srbiji, proglašen 1948. godine, zatim izletište Lepterija, tvrđava Sokograd, kao i tursko kupatilo Amam u centru grada.

U ovoj napopularnijoj srpskoj banji trenutno boravi oko 8.000 prijavljenih gostiju, a kao recept za uspešan razvoj turizma, iz TO navode da aktivnu promociju u medijima i na društvenim mrežama.
Izvor:ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here