iva u termometru danas će dostizati 39 podeljak. Na teritoriji cele zemlje je na snazi narandžasti meteo-alarm. Juče je u 15 časova najtoplije bilo u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, gde su izmerena 34 stepena.

Stručnjaci savetuju da u ekstremnim prilikama treba rashladiti prostorije, izbegavati fizičke aktivnosti, uzimati više tečnosti, izbegavati boravak napolju u najtoplijem delu dana. Za rashlađivanje se ne preporučuju ledeni sokovi i energetska pića, već voda i čaj.

Danas će u Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosmetu na snazi biti crveni meteo-alarm.

Narandžasti meteo-alarm znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Kada je na snazi crveni meteo-alarm, to znači da je vreme vrlo opasno i da može načiniti veliku materijalnu štetu i biti veoma opasno po bezbednost.

Sutra je moguće prolazno naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom i manjim padom temperature. Od četvrtka će u većini mesta biti pretežno sunčano, posle podne uz razvoj oblačnosti. Kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here