Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je da će rekonstrukcija hale Borac početi sledeće godine. Kako je rekao, rekonstrukcijom i dogradnjom hala će dobiti potpuno nov, savremen izgled i ispunjavaće standarde koji podrazumevaju odigravanje međunarodnih utakmica.

Osim povećanja kapaciteta hale u smislu proširenja broja sedećih mesta za publiku, za oko 700-800, i novog spoljašnjeg izgleda, dodaće se novi sadržaji aneksu C: smeštajni deo, tehnička etaža, lekarska soba sa doping kontrolom, novinarska soba.

– Povećan je broj garderoba sportista, a formiraju se i nove za sudije. Smeštajni deo se prostire na tri niova sa trokrevetnim sobama i sadržajima za odmor i rekreaciju. Korisnici smeštajnih kapaciteta su mladi košarkaši, zarad kojih i ulazimo u rekonstrukciju, jer nam je bitno da nove generacije košarkaša stasavaju u hali kraj Morave – kaže Todorović i dodaje da u ovoj godini očekuju da projekat bude kompletno pripremljen, kako bi 2020. počela rekonstrukcija.

Prvobitni predmer za kompletnu rekonstrukciju iznosi oko 3 mil EUR.

Kako navodi Todorović trenutno je u toku rešavanje imovinskopravnih odnosa, a hala će po odluci skupštine kluba preći u svojinu grada.

– Odluka o prihvatanju svojine nad halom treba da se nađe na dnevnom redu skupštine grada, očekujem na prvoj narednoj sednici. Nakon toga će gradska uprava za urbanizam izdati građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju sportske hale KK Borac – Čačak, spratnosti p+1 I p sa galerijama i tehničkom etažom – priča Todorović.

Izvor:ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here