Sabor violinista u Pranjanima skrenuo je veliku pažnju javnosti i nema sumnje da će buduća prestonica violine imati na hiljade ljubitelja ovog instrumenta. Ali sa razlogom pored toga što je osnivački sabor, gde će opština Gornji Milanovac ući u istoriju kao osnivač još jedne velike manifestacije srpskog narodnog stvaralaštva, čime će stati veoma brzo uz rame Dragačevskom saboru trubača. Kraljica ovog instrumenta konačno će naći svoj mir i utočište u srcu Srbije gde se najviše voli.

Jutros u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo” nacionalne Hepi televizije kod Milomira Marića na tu temu u ime organizatora govorio je Mićo Kujundzić koji je selektor takmičara ove manifestacije.

,,Iznenađen sam interesovanjem, ne samo građana već i takmičara. Moram da kažem da se do sada prijavilo blizu 40 velemajstora violine i veoma brzo biće poznat spisak najboljih među najboljima, koji će iz Pranjana poneti veliko zvanje Prva violina Srbije i Zlatna violina. Jedan od tih iz suvoborske varošice između Takova i Miloševe Dobrinje otići će sa novom Škodom Fabijom. Najbolji među juniorima neće otići peške već sa skuterom i visokim zvanjem”, kazao je Kujundzić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here