Narodni poslanik Marko Parezanović na KZN komentarisao je i situaciju na Moravi. On je pre nekoliko dana najavio početak kupališne sezone do 20. jula. Prema njegovim rečima stanje je neuporedivo bolje nego pre par meseci.

“Lupnjača je očišćena prvi put posle 30 godina, niko nikad nije pipnuo ništa. Ako pogledate poslednje rezultate ZZJZ na plaži nema zagađenja, dok je u Lupnjači znatno manje nego ranije. Kada čistite reku nikad ne možete sve da očistite, ostalo je još nekoliko spornih tačaka i one će biti tretirane mašinama naredna četiri dana. Nakon toga očekujemo nove analize koje ako budu dobre kupališna sezona će početi za desetak dana”-rekao je Parezanović.

Ilustracija

On se zahvalio menadzmentu Slobode na kako kaže odgovornom ponašanju i trudu.

“Jako mi smetaju teorije zavere o tome kako znamo ko zagađuje Moravu, ali ga štitimo. Pa i mi se kupamo u toj reci, mi posebno nemamo politički interes da nema kupanja na Moravi. Treba da znate da mi mesecima vršimo strahovit pritisak na Kompaniju Sloboda. Oni su zaista ozbiljno pristupili problemu i ulozili mnogo novca u sisteme za prečišćavanje. Tvrdim da je voda koja danas dolazi iz Slobode čistija nego bilo kada pre. Smešne su priče kako je Sloboda bila ekološki savesnija pre deset godina, bolje da ne pričam šta se sve izručivao u Moravu nekada. Lupnjača je tri decenije taložila mulj i sve ono što je izlazilo iz fabrike. Čim padne kiša talog se podigne i stvara se film. Ali ne samo to, strašno je šta sve ljudi bacaju u reku, flaše, traktorske gume, raznolik otpad” – naglasio je za Media portal Parezanović.

On je rekao i da koliko god imali dezurstava i postavljali kamere uvek postoji opasnost da neko izruči nešto u Moravu na nekoj lokaciji i da mi ne znamo ko je to uradio i zašto, a sumnjamo da se desavalo u prethodnom periodu.

Izvor:Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here