Iako kompanija Forverk još uvek nije počela proizvodnju, zapošljavanje inženjerskog i menadžerskog kadra uveliko traje. Do sada je posao dobilo oko pedesetak radnika ali će se završetkom fabrike ta brojka značajno uvećati.

Nažalost, inženjerskog kadra nema mnogo u Čačku, a oni koji su već angažovani i primljeni su inženjeri iz skoro cele Srbije, Ivanjice, Kragujevca, Kraljeva…

Kako smo saznali, plata inženjera u Forverku dostigla je i sumu od 1.500 evra.

— Svaki CV je pročitan i ko je za prvi krug ispunjavao kriterijume pozvan je na razgovor. Ima inženjera iz drugih gradova ali i iz Čačka. Mahom su to inženjeri iz drugih čačanskih fabrika, sa Fakulteta tehničkih nauka. Poslovodstvo je onim najboljim ponudilo platu i od 1.500 evra. To je više nego odlična plata za Čačak. Sa tom platom inženjeri koji su došli u naš grad mogu da planiraju da kupe stan i da Čačak izaberu kao novo mesto za život — kaže naš izvor iz ove kompanije, navodeći da se svako radno mesto posebno vrednuje i plaća.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Čačku Saša Obradović izjavio je ranije da na evidenciji NZS-a više nema ni jednog mašinskog, elektro ili saobraćajnog inženjera, a nema ni plastičara ni brizgača, kadrova koji su potrebni nemačkoj kompaniji. Zbog toga će se svim nezaposlenim licima ponuditi prekvalifikacija za ona zanimanja koja su potrebna Forverku.

— Forverk je to prihvatio i to ćemo zajedno da radimo — rekao je Obradović.

— Sva preduzeća Grupacije Vorwerk & Sohn – Vorwerk Autotec, Vorwerk Drivetec i Eldisy – nude na novoj lokaciji u Čačku visoko vredna radna mesta u jednom zdravom i ekonomski uspešnom preduzeću. Očekuju Vas raznovrsne delatnosti, za koje smo spremni da pripremimo radnike. Nudimo perspektivu za stručni i lični dalji razvoj. Mogućnosti strukovnog i daljeg obrazovanja ubrajaju se u našu filozofiju preduzeća. U saradnji sa srpskim univerzitetima podstičemo uspešni model dualnog obrazovanja, koji kombinuje studije na fakultetu sa praktičnom nastavom u preduzeću. Tako se otvaraju nove šanse za karijeru u jednom globalno aktivnom preduzeću — navode u ovoj kompaniji.

Iako je bilo najavljeno da će izgradnja Forverka biti završena do juna meseca, to se još nije dogodilo. Prema poslednjim informacijama, proizvodnja bi mogla da počne u septembru.

Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here