Ovogodišnje Prvenstvo Balkana za mlađe juniore/ke (U 18) u atletici Ivani Ilić će ostati u veoma lepoj uspomeni. Pored loših vremenskih uslova odlični rezultati doneli su dve zlatne medalje koje su nedostajale u bogatoj kolekciji mlade čačanske atletičarke, jer sa ovom sezonom završava mlađejuniorski staž.

Već u kvalifikacijama Ivana je 100 metara istrčala za fenomenalnih 12,06 sekundi, ovim rezultatom i pobedom u grupi ostvarila je najbolje vreme i plasman u finale.

Finalna trka bila je u znaku Ivane Ilić, videli smo veliku dominaciju nad rivalkama iako je rezultat bio nešto lošiji (12,16), drugo mesto pripalo je atletičarki iz Turske, a treće atletičarki iz Grčke.

Štafeta Srbije u disciplini 4 x 100 metara nastupila je u sastavu Vanja Vasić, Tijana Japundžić, Ivona Jurić i Ivana Ilić. Velika neizvesnost u plasmanu bila je u poslednjoj primoprdaji kada je naša štafeta bila na trećem mestu. Posle odlične primopredaje Ivana Ilić je u nezadrživom finišu donela ubedljivu pobedu i zlatnu medalju za Srbiju.

Već u petak Ivana Ilić sa svojim trenerom Draganom Dukancem putuje na EYOF u Baku (Azerbejdžan) gde će predstavljati reprezentaciju Srbije u disciplinama 100 metara, 200 metara i štafeti (100 m. 200 m. 300 m. 400 m.)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here