Međunarodni festival folklora „Etno fest”, održaće se po četvrti put u gradu na Moravi od 21. do 25. jula u organizaciji Turističke organizacije, Kulturno umetničkog društva „Dule Milosavljević Žele” i Grada Čačka koji drugu godinu za redom finansira ovu manifestaciju.

Direktor TO Vojin Jakovljević rekao je da će na „Etno festu” učestvovati sedam međunarodnih ansambala.

„Ove godine na manifestaciji učestvovaće ansambli iz Indonezije, Meksika, Rusije, Bugarske, Slovačke, Poljske i Španije. Sa tim ansamblima će doći 220 učesnika, to su sve uglavnom mladi učesnici iz studentskih centara”, rekao je Jakovljević.

Prema njegovim rečima program će biti koncipiran tako što će se za razliku od predhodnih godina, ove godine manifestacija održati na više lokacija.

„Učesnici će 21. jula biti deo programa na Saboru frulaša u Prislonici, a već narednog dana imaće svoje nastupe u banji Gornja Trepča i u Predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo”. Glavno dešavanje očekuje se 23. jula na Gradskom trgu sa početkom u 20 časova, a defile će krenuti od gradskog parka kod Železničke stanice, gradskim ulicama Župana Stracimira i Gospodar Jovanove do pošte i gradskog šetališta pa sve do trga”, najavio je Jakovljević.

Inače, izdanje festivala “Etnofest” je prošle godine ušlo u kalendar organizacije CIOFF-a, koja se bavi očuvanjem narodne tradicije svih naroda sveta, a ogranak je UNESCO-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here