Ministarstvo građevinarstva oglasilo je javni uvid u Nacrt prostornog plana autoputa E-761, deonice od Pojata do Preljine, koji će biti dostupan od 18. jula do 16. avgusta 2019. u zgradama skupština gradova Kraljeva, Kruševca i Čačka, i opština Varvarin, Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, kao i na internet stranici ministarstva i sajtovima lokalnih samouprava.

Prema Nacrtu koji se nalazi na javnom uvidu, na području autoputa E-761 od Pojata do Prlejine planirane su industrijske zone i industrijski parkovi u Kraljevu, Kruševcu, Čačku, Trsteniku, Varvarinu i Ćićevcu, a na uticajnom području u Užicu i Novom Pazaru.

Osim toga, predviđeno je da se logistički centri formiraju u Čačku i Kraljevu (plansko) i Užicu (uže uticajno područje). Procenjeno je da ovi centri mogu da zaposle između 500 i hiljadu radnika.

Prema Nacrtu, saobraćajnica autoputa E-761 deonica Pojate – Preljina prolazi dolinom Zapadne Morave i povezuje sva veća naselja u regionu: Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak. Po svom položaju, od izuzetnog je značaja jer povezuje autoput E-75 Beograd – Niš (istočna Srbija) sa autoputem E-763 Beograd – Južni Jadran i Ibarsku magistralu (centralna Srbija), pri čemu preseca, odnosno povezuje, sledeće putne pravce: Gornji Milanovac – Čačak – Užice, Kragujevac – Kraljevo – Raška i Kruševac – Aleksandrovac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here