Čačak – Poverenik SNS i predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović, osvrnuo se danas na konferenciji za medije na infrastrukturna ulaganja u gradu uz podršku Vlade RS i glavno pitanje – kome Čačani veruju u poslednje vreme.

„SNS beleži sve bolje rezultate a podrška i poverenje i u Gradski odbor i vrh stranke je sve veća i veća. Tako smo 2012. godine imali nešto malo manje od 9.000 glasača a u tom periodu Dveri za nijansu manje glasova. Veća razlika se osetila već 2016. kada je SNS imao 21.911, a Dveri 13.460 glasova. Na predsedničkim izborima 2017. Boško Obradović svojim imenom je osvojio 4.000 glasova, dok je zavidan rezultat u Čačku osvojio SNS blizu 28.500. To je dokaz da politika Boška Obradovića nema podršku naših sugrađana a izborni rezultati dokazuju kakvu politiku vodi gradonačelnik Milun Todorović, Vlada RS i Aleksandar Vučić”, rekao je Trifunović.

On dodaje da se prema infrastrukturnim ulaganjima u gradu vidi dobra saradnja sa republičkim javnih preduzeća, Srbija Putevi, Srbijavode i ministarstvima.

„Broj nezaposlenih lica je u znatnom padu. Tako 2016. godine broj nezaposlenih bio je 10.129 dok 2018. broj pada na 7.229. Trenutni podatak iz juna ove godine da je u Čačku ispod 6.729 nezaposlenih osoba. Neki bi rekli da to nisu Bog zna kakvi rezultati, ali ako pogledamo broj zaposlenih lica, po evidencije PIO fonda, 2016. je bio 37.700 da bi 2019. imalo 41.830 lica”, istakao je Trifunović.

Prema njegovim rečima velika zahvalnost se duguje Vladi RS koja je prepoznala Čačak kao raskršće i kao centar Moravičkog okruga koji će u budućnosti biti perspektiva za mnoge strane ulagače.

„Pored industrijske zone u Preljini koja je otvorena, možemo se pohvalati i industrijskom zonom u Konjevićima koja se infrastrukturno oprema za domaće privrednike jer tamo radi i funkcioniše mnogo njih. Naglasio bi da je grad Čačak pun vrednih i marljivih ljudi, koji ceni sve što je ulagano i da će se ubudućnosti graditi još mnogo toga. Do sada investitori koji su došli, a zahvaljjući Vladi RS su Forverk, Eldizi u Preljini i Vilend nekadašnji Cer, koji će u narednim godinama sigurno zaposliti preko 1.000 radnika. Ne smemo zaboraviti ni Aerodrom Morava koji otvara velike mogućnosti izgradnjom kargo centra, kako bi naši proizvodi mogli ići u ceo svet.”, kazao je Trifunović.

Trifunović: Nema potreba za samodoprinosom

Inicijativa Velimira Ilića da se uvođenjem samodoprinosa pomogne finansijski FK „Borac”, Trifunoviću se ne dopada.

„Grad Čačak proglasio je fudbalski i košarkaški klub Borac kao dva kluba od izuzetnog značaja za grad Čačak i dodeljuje im po 20 miliona dinara iz lokalnog budzeta, zar to nije ulaganje svih naših sugrađana. Mislim da treba razmatrati neku od ideja da FK `Borac` dobije dobrog i korektnog sponzora koji može da finansira troškove i same igrače, a novac koji grad izdvaja smatram da je dovoljan. Takođe, on nije u vlasništvu grada to je udruženje građana koje ima svoju izbornu skupštinu i organe upravljanja i ne bih se mešao u odluke ljudi koji upravljaju ovim klubom. Oni najbolje znaju šta je problem svih fudbalskih klubova i kako da stvore uslove da se vrate u rang takmičenja. Znam da postoje velika potraživanja igrača i da je dosta tužbi bilo sa kamatama”, rekao je Trifunović.

Šef odborničke grupe SNS u Čačaku Aleksandar Maksimović

Inače, šef odborničke grupe SNS u Čačaku Aleksandar Maksimović pozvao je još jednom odbornike opozicije da uzmu učešće u radu skupštine jer do kraja godine predstoji značajne teme kao što je rebalans budzeta s obzirom da je gradsko rukovodstvo uspelo da obezbedi značajna sredstva iz Republike. A do graja godine treba da se donose odluka i o budzetu grada za narednu godinu.
„S obzirom da opozicija pretenduju da uzme vlast na sledećim izborima, ovo im je dobra šansa da svojim idejama učestvuju u kreiranju budzeta. GG `Za naprediniji Čačak` ućestvuje u sednicima zato ne vidim razlog da i drugi to ne urade”, kazao je Maskimović.

Takođe, predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović rekao je da će se za mesec dana završiti rekonstrukcija skupštinske sale i da će se naredno zasedanje održati u novoj sali.

Izvor: GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here