Osnovnu sud u Čačku doneo je prvostepenu presudu po tužbi Boška Obradovića protiv Marka Parezanovića kojom se Parezanoviću nalaže da na račun Obradoviću isplati 100 000 dinara zbog duševne boli i povrede ugleda. I Parezanović i Obradović na ovo rešenje imaju pravo žalbe Višem sudu u Čačku. Podsetimo i Dragan Đilas je tužio Parezanovića i taj proces je u toku.

Tim povodom oglasio se narodni poslanik Marko Parezanović saopstenjem koje prenosimo u celosti:

“Povodom prvostepene presude po tužbi Boška Obradovića protiv mene, želim da naglasim da sam ponosan jer sam na sudu govorio isključivo isitnu i nijednog trenutka nisam odustao od svojih stavova u koje čvrsto verujem. Ne postoji tužba koja će me uplašiti ili sprečiti da govorim o nedelima, lopovluku i katastrofalnoj politici Boška Obradovića i Dragana Đilasa, koliko god da me to košta.

Takođe želim i da naglasim da pisanja opozicionih medija o tome kako je sud dokazao da ja nisam govorio isitnu, predstavljaju najobičniju izmišljotinu. Sud se nijednog trenutka nije bavio proverama istinitosti mojih navoda, iako su potvrdjeni od drzavne revizije, već je isključivo zaključio da su moji navodi tobože uvredili čast i ugled i presli stepen tolerancije kod čoveka koji nema toleranciju, jer svoje političke protivnike vredja na najgore moguce nacine i cak ih i fizički napada. Sud je zaključio i da moji navodi nisu dokazani pravosnažnom presudom, što ja nikada nisam ni rekao. Tom logikom Boško Obradović svaki put kada nekoga iz SNS nazove kriminalcem može da dobije tužbu i da bude osuđen, jer nijedna od njegovih kleveta koje iznosi svakodnevno nije dokazana pravosnažnom presudom. Samo kada bi se to desilo ne bi mogli da živimo od kuknjave kako vlast guši slobodu govora i kako je sud korumpiran.

Hiperprodukcija tužbi od strane Đilasa i Obradovića u kojima se čak traži da se nama zabrani pominjanje njihovih imena predstavlja do sada nezabeležen pokušaj gušenja slobode izražavanja i vraćanja delikta mišljenja. Oni koji žele da vrše veliku i malu nuždu na našim grobovima, da žene zatvaraju sa obdarenim robijašima, kada se pojave pred sudom pozivaju na toleranciju, protive se teškim rečima i optužbama, pozivaju se na decu i porodicu, ačim izađu iz suda nastavljaju sa najgorim uvredama i lažima. Za razliku od njih ja nisam folirant i na sudu govorio isto što govorim i van njega i na to sam veoma ponosan.

Prvostepenu presudu smatram oduzimanjem slobode govora i prava na lični kritički sud i protiv presude ću se žaliti. Ali kao što vidite nisam nijednom rečju uvredio sud ili sudiju, za razliku od Obradovića i njemu sličnih, koji svaki put kada im se ishod nekog sudskog procesa ne sviđa iznose salve uvreda na sud i zaposlene u njemu. Nismo isti!”

Marko Parezanović, narodni poslanik i poverenk GrO SNS Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here