U saradnji sa stručnim službama Zavoda za javno zdravlje Čačak u četvrtak 25.jula su spuštene ustave na rekreativnoj brani. Tom prilikom je na površini vode uočena nečistoća koja je pristigla na kupalište. Nakon obilaska, nečistoće su uočene i uzvodno sa desne strane brana u Parmencu i Međuvršju, saopštavaju iz SC Mladost.

Zajednički je konstantovano da uočena nečistoća ne predstavlja masnoće koje su se pojavljivale u Zapadnoj Moravi u prethodnom periodu, a što su i poslednje analize potvrdile.

Da bi uzorkovanje vode na gradskom kupalištu bilo adekvatno realnoj situaciji, doneta je odluka da se ustave ne dižu, kako bi se pratio kvalitet vode na gradskom kupalištu. Uprkos formiranom jezeru kupanje na gradskoj plaži je zabranjeno do dobijanja konačnih rezultata uzorkovane vode.

SC ”Mladost” i ZZJZ Čačak apeluju na sve sugrađane da se ne kupaju u jezeru do zvaničnog početka kupališne sezone.

Takođe, iz SC Mladost napominju da su zatvoreni svi ulazi u vodu, a da će nakon zvaničnog početka kupališne sezone biti angažovane spasilačka i medicinska služba koje su neophodne za bezbedno funkcionisanje gradske plaže.

Grad Čačak je svojim raspoloživim kapacitetima u proteklih mesec dana uložio maksimalne napore da se situacija na samoj reci popravi, što je očigledno i dalo određene rezultate. Nakon svakodnevnog praćenja situacije i uzorkovanja kvaliteta vode na Gradskoj plaži, očekujemo da će se u narednom periodu steći uslovi za početak kupališne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here