ČAČAK – Grad Čačak kupiće upravnu zgradu Halk banke u strogom centru Čačka, ekskluzivno saznaje Morava info.

Nakon godinu i po dana pregovora gotovo je izvesna realizacija ove transakcije za koju će grad izdvojiti nešto više od 1,6 miliona evra. Kako se moglo čuti, knjigovodstvena vrednost ovog objekta bila je preko 2,5 miliona evra.

Prema saznanjima našeg portala, Halk banka bi od novog vlasnika na desetogodišnji period zakupila šalter salu u prizemlju i podrum u kom se nalazi sefovi. Tih 535.000 evra, koliko košta zakup na deset godina, bila bi praktično prva od tri rate za isplatu zgrade.

Druge dve u sličnim iznosima na naplatu bi došle za 12, odnosno 24 meseca.

Grad Čačak će odmah nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora biti upisan kao vlasnik, a u planu je da u hiljadu kvadrata na jednom od spratova bude preseljen Centar za socijalni rad, koji već 60 godina kuburi sa adekvatnim prostorom.

Nove prostorije Centra za socijalni radi i drugih gradskih službi
Takođe, u zgradi će se nalaziti još neke gradske službe, pre svega one koje imaju neposredni kontakt sa korisnicima, odnosno stanovništvom.
Halk banka će zadržati ulaz u šalter salu od “Pelivana“.

Upravna zgrada nekadašnje Čačanske, a danas Halk banke, površine oko 3.300 kvadratnih metara nalazi se u Pivarskoj ulici, u najužem gradskom jezgru.

Izvor: Morava info

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here