Ljubitelji rok zvuka i ove godine moći će da uživaju od 30. do 07. avgusta, jer je u tom terminu zakazan festival “PriČA” koji će biti održan na više lokacija.

“Predstavljanje mladih bendova u takmičarskom duhu biće održano na manjoj bini u ulici Braće Glišić. Ispred Srpskog Paba i taj deo festivala smo nazvali “Priča u lice”. U petak 30. avgusta nastupiće mladi bendovi iz Užica, Čačka i NiŠA, a podršku i vetar u leđa novim talentima pružiće bend “Neverne bebe”, rekla je pr festivala Žana Novaković.

Prava muzička poslastica dogodiće se 06. i 07. septembra na igralištu FK “Remont” gde će svoje koncerte održati velikani rok scene “Parni valjak”, “Hladno pivo”, “Zabranjeno pušenje”.

Festival “PriČA” nastao je 2012. i za sedam godina uspeo je da postane jedan od vodećih rok festivala u zemlji.

“Pokrenuli smo novu rok priču u Srbiji i naišli na dobar odgovor publike, to nam daje dodatni motiv i vetar u leđa da napredujemo i afirmišemo lade talente”, rekao je Goran Popović, član organizacionog odbora ovog festivala.

Pored feniomenalnih rok koncerata, ovogodišnju PriČU će pratiti i brojni propraatni intersenatni sadržaji.

“Nismo zaboraviliu najmlađe, pa će tako biti organizovani rok maskenbal, radionice za decu, koncert baletskog studija. Festival je porodičnog karaktera, jer je program prialgođen za sve uzraste, ali je akcenat na maldim ljudima koji žele i imaju šta da pokažu”, rekla je Žana Novaković.

Ovaj festival kao i svake godine podržao je grad Čačak iz čijeg budžeta su izdvojena finasnijska sredstva.

“Sa dva i po miliona dinara smo pomogli koja iz godine u godinu postaje sve veća. Ono što je naš prioritet jeste da se svi posetioci osećaju bezbedno”, rekao je pomoćnik gradonačelnik Čačka, Milan Bojović.

Da “PriČA” ima i izuzetan turistički značaj za grad Čačak, potvrdio je i direktor turističke organizacije Vojin Jakovljević.

“Sve više nam stižu gosti iz regiona upravo na ovaj festival. Cilj nam je da uskoro stanemo rame uz rame sa “Zaječarskom gitarijadom”, rekao je Jakovljević.

IZVOR: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here