ČAČAK – Košarkaši Borca počeće u ponedeljak sa treninzima za predstojeću sezonu. Čačani če ranije krenuti sa pripremama zbog utakmice sa reprezentacijom Srbije koja je zakazana za 5. avgust.

Novi šef stručnog štaba Marko Marinović na raspolaganju ima deset igrača sa važećim ugovorima.
Ono što čačansku košarkašku javnost svakako najviše interesuje jesu potencijalna pojačanja pred nove okršaje na dva fronta. Novih potpisa do sada nije bilo, što ne znači da se ne radi na dovođenju novih igrača.
Kako Morava info saznaje, Borac je na putu da reši pitanje plejmejkera, budući da su u poodmakloj fazi pregovori sa iskusnim Nemanjom Protićem, momkom koji je košarkašku karijeru započeo u Borcu, a zatim je gradiio kroz brojne klubove u Srbiji i inostranstvu. Prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača sarajevskih Sparsa.

Takođe, razgovara se i sa Andrejem Stevanovićem, nekadašnjim plejmejkerom Partizana i Dinamika.
U upravi Borca veruju i da će centar Đorđe Majstorovićprodužiti ugovor.

Postoji ideja i o pregovorima sa Milošem Glišićem, talentovanim krilnim centrom koji je igrao u Dinamiku, kao i sa Petrom Rakićevićem, nedašnjim juniorskim reprezentativcem koji je ponikao u čačanskoj Mladosti. Međutim, ove dve mogućnosti su na prilično dugačkom štapu.

Kako nezvanično saznajemo, na treninzima Borca naći će se krilni igrač Milan Nikolić, Čačanin koji je prošlu sezonu igrao u Dunavu iz Starih Banovaca, kao i Sreten Knežević(25), 205 centimetara visoki krilni centar, koji je prošlu sezonu proveo u ABA 2 ligašu Helios iz Domžala. Nosio je i dres Lovćena i Teoda iz Tivta. Ponikao je u čačanskoj Mladosti.

Još jedan bivši igrač Borca, Aleksandar Todorović bio jr blizu povratka u halu kraj Morave, ali je u poslednjem trenutku ipak pristupio ekipi Novog Pazara.

Veruje se da bi u čačanski klub mogao da dođe neko od igrača Partuzana ko ne bude u prvom planu trenera Andree Trinkijerija.

Čelnici Borca najavili su da će biti oformljen ozbiljan tim, spreman da bude konkurentan u ABA 2 ligi. Nema sumnje da pregovori sa potencijalnim pojačanjima dek dobiti na intenzitetu u danima i nedeljama koji slede.

Izvor: Moravainfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here