Crne hronike u poslednja dva meseca pune su strašnih sudbina najčešće mladih ljudi, koji su usled različitih okolnosti izgubili živote u saobraćajnim nesrećama. Procene su da je u prethodnih 60 dana na srpskim drumovima živote izgubilo 100 ljudi.

Posledice nesreće kod Šapca

Samo proteklog vikenda nastradalo je sedmoro ljudi. U okolini Šapca nedaleko od mesta u kojem su živeli, život su izgubili tri devojke i mladić, dok su se vraćali iz noćnog provoda. Ljubomir Marinkov(25) i Dejan Tot(23) iz Srpskog Itebeja poginuli su kada su se zakucali u neosvetljen traktor. Jedna osoba je poginula, a četvoro je povređeno u saobraćajnoj nesreći kod Batočine.

Posledice nesreće na auto-putu kod Velike Plane

Posle sedmodnevne borbe lekara preminula je i devojcica Natalija(8) koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane, kada je automobil koji je vozio njen deda udario u kamion u zaustavnoj traci. Tada je na licu mesta nastradao Natalijin rođeni brat Veljko(11), a prema pisanju medija deca nisu bila vezana.

Danas si dve osobe su stradale, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Vratare kod Kruševca. Kako RTS nezvanično saznaje, traktor na kome su bile tri osobe sleteo je sa puta i prevrnuo se. Na licu mesta poginuli su supružnici R. G. i D. G., dok je njihova ćerka povređena.

Ove godine u okolini Čačka dogodilo se nekoliko saobraćajnih nesreća na kružnom putu, kao i na Ibarskoj magistrali kod Mojsinja, ali prema rečima našeg izvora iz saobraćajne policije, broj fatalnih ishoda je smanjen.

Tokom 80ih godina na putevima je ginulo oko 2000 ljudi godišnje, 90ih oko 1300, dok je poslednjih godina taj broj oko 600. Država godišnje gubi 300 miliona evra od posledica koje izazivaju saobraćajne nesreće, što je svakako sekundarno u odnosu na gubitak ljudskog života.

Vlada Srbije pre manje od 2 godine usvojila je strategiju koja ima za cilj da se prepolovi broj izgubljenih života u saobraćajnim nesrećama, kao da nijedno dete ne izgubi život, bez obzira na kategoriju puta. U ovoj godini sasvim izvesno ne možemo očekivati ohrabrujuće rezultate.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here