Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina posetila je Opštu bolnicu u Čačku i zvanično uručila medicinsku opremu u vrednosti od 40.300 evra za pedijatrijsko i ginekološko-akušersko odeljenje.

Donacija novog ultrazvučnog aparata marke Samsung je obezbeđena uz pomoć humanitarne organizacije Lajflajn London, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, donaciju kardiotokografa (CTG) je obezbedila humanitarna organizacija Lajflajn Njujork, dok je stomatološka stolica Sirona donacija humanitarne organizacije Projekt „C.U.R.E.“ iz Denvera, Kolorado, SAD.

„Moj suprug i ja pomažemo našem narodu kad god smo u mogućnosti. Srbija nije samo Beograd i vrlo sam srećna da možemo da isporučimo medicinsku opremu i u drugim gradovima” – istakla je Nj.K.V. Princeza Katarina u svom govoru.

Tokom isporuke, Nj.K.V. Princeza Katarina je bila u društvu gospođe Beatris Grozdanić i gospodina Lazara Vukovića, član upravnog odbora humanitarne organizacije Lajflajn London.

Uručenju medicinske opreme prisustvovali su dr Danijela Urošević, pomoćnik Ministra zdravlja Republike Srbije za evropske integracije i međunarodnu saradnju, direktor Opšte bolnice u Čačku dr Radoslav Milošević, kao i celokupno medicinsko osoblje, koji su se srdačno zahvalili Nj.K.V. Princezi Katarini na ovoj vrednoj donaciji.

Podsećanja radi, Fondacija Princeze Katarine je čačanskoj bolnici u aprilu ove godine već donirala medicinsku opremu u vrednosti od gotovo 100.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here