Rukovodstvo grada Čačka zajedno sa projektantom i izvođačem radova obišli su radove na izgadnji budućeg Bulevara, čija izgradnja se čekala 40 godina.

Vrednost celokupnog projekta sa svim radovima iznosi 2 miliona evra, koji zajednički finansiraju Grad Čačak i Vlada Republike Srbije sa po 50%.

Samo za eksproprijaciju nepokretnosti za potrebe izgradnje Bulevara uloženo je oko 700 hiljada evra, a na infrastrukturnom opremanju i postavljanju nedostajućih instalacija Bulevara učestvuje veliki broj javnih preduzeća kako gradskih tako i republičkih.

Prema izjavi izvođača i odgovornih lica radovi na izgradnji Bulevara napreduju predviđenom dinamikom. Očekuje se da Čačani sredinom septembra dobiju lep, širok i osvetljen Bulevar sa potpuno novom podzemnom i nadzemnom instalacijom.

Otvaranjem Bulevara smanjiće se saobraćajne gužve u centru grada, olakšati saobraćajni pristup teretnim vozilima koji gravitiraju ka privrednim i trgovinskim lokacijama u tom delu grada i formirati jednosmerni prstena oko centra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here