Čačak – Mladi srpski košarkaš Aleksa Avramović, koji se nalazi na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića za Mundobasket u Kini, izjavio je da je presrećan što će u reprezentativnom dresu zaigrati protiv Borca iz Čačka, kluba iz rodnog grada gde je započeo karijeru.

Srpski košarkaši seriju prijateljskih mečeva posle bazičnih priprema na Kopaoniku počinju u nedelju gostovanjem Borcu.

“Velika je čast, evo sad sam se naježio… Iz Čačka sam, želeo sam da gradim karijeru u tom gradu i upravo sam odatle otišao u inostranstvo, kao što sam hteo. Neko bi rekao zaobilaznim putem, a ja normalnim. Iz Borca, velikog kluba, otišao sam u Vareze… Sad ću igrati pred čačanskom publikom za reprezentaciju, koja u Čačku nije bila 14 godina. Jedva čekam da izađem na parket, ne sumnjam da će biti atmosfera sjajna”, rekao je Avramović Tanjugu.

On je dodao da je velika čast biti deo A tima Srbije.

“Reprezentativni “prozori” su mi pomogli da napredujem, nikad nisam bio u tako velikom sistemu kao što je selekcija Srbije. Pre toga sam igrao u Borcu, ni Vareze nije mali klub, ali svakako italijanska liga nije Evroliga i NBA liga, dok sam u reprezentaciji napredovao uz igrače koji su na najvišem nivou. Takve stvari uticale su da imam sjajne sezone u Varezeu i da napravim veliki transfer u Malagu. Celog života sam se borio za snove u karijeru, tako će biti. Nadam se i siguran sam da ću se ostvariti”, istakao je Avramović.

Kako je naveo, bez obzira da li će izboriti mesto među 12, na njemu je da radi i napreduje.

“U “prozorima” smo bili limitirani bez igrača iz Evrolige i NBA. Čast mi je što selektor Ðorđević ima poverenja u mene, sada je moj zadatak da više radim i budem još bolji igrač, timski i kroz reprezentaciju”, poručio je Avramović.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here