Na Ilindan 02.avgusta 2019. godine  u Ovčar Banji održan je “XIX Ilindanski plivački marathon”. Organizatori takmičenja su  Plivački klub “Čačak”, “Turistička organizacija Čačka” i SRC “Mladost”, a pokrovitelj takmičenja je Grad Čačak. Održane su dve trke  na kojima je učestvovalo 6o plivača iz klubova širom Srbije i dva takmičara iz Sočija – Rusija čime je ovo takmičenje imalo međunarodni karakter. Takmičenje je održano u idealnim uslovima, a proteklo u najboljem redu i dobroj atmosferi.

U trci zadovoljstava “Borivojeva tabla” (500m) startovalo je 15 takmičara, a pobednici su Sara Dražanin I David Dupljak iz PK “Delfin 2007” – Novi Pazar. U glavnoj maratonskoj trci na 2100m startovalo je 45 takmičara među kojima su najbolje vreme ostvarili Sara Petrović PK “LA Kolubara” Lazarevac kod žena, odnosno Tamaš Farkaš PK “Maraton” Bačka Topola kod muškaraca. Reprezentativac Srbije Tamaš Farkaš je danas ostvario devetu pobedu na Ilindanskim plivačkim maratonu u Ovčar Banji.  Glavna maratonska trka se boduje u okviru Otvorenog prvenstva Srbije u daljinskom i maratonskom plivanju SRB-OPEN KUP 2019.
Organizatori se zahvaljuju na pomoći i saradnji tokom realizacije maratona Domu zdravlja Čačak, Policijskoj upravi Čačak, Ronilačkom klubu “Borac” Čačak, Udruženju građana “Vikend naselje Zapadna Morava” ,  restoranu “Dom” Ovčar Banja, STR “Lugonja” Lučani i preduzeću “Maxima” Lučani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here