Ilustracija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je danas (u ponedeljak, 5. avgusta 2019.), javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje infrastrukturnog koridora deonice auto-puta Pojate-Preljina, odnosno Moravskog koridora.

Kako se navodi u pozivu, budući auto-put, čija je dužina 112 kilometara a širina 30 metara, imaće ukupno 139 objekata, od toga 84 mosta, 26 nadvožnjaka i tri podvožnjaka, kao i 10 denivelisanih raskrsnica – petlji.

Predviđena je i izgradnja 3 odmorišta kao i 3 parkirališta.

Osnovne obaveze strateškog partnera su izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji ove deonice auto-puta.

Pravo učesća imaju domaća i strana pravna lica i konzorcijumi pravnih lica, a uslov je da podnosilac prijave ima obrt finansijskih sredstava u 2016, 2017. i 2018. godini od minimum 1 mlrd EUR.

Jedan od uslova je, kako se navodi, da podnosilac obezbedi Pismo o namerama od međunarodnih finansijskih institucija, banaka, ili drugih izvora finansiranja za finansiranje projekta Moravski koridor u iznosu od najmanje 400 mil EUR.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja poziva, a otvaranje prijava zakazano je za 27. avgust u 8 časova.

Podsetimo, Vlada Srbije donela je na poslednjoj sedniciUredbu o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera istručnog nadzora nad izvođenjem radova na realizaciji projekta izgradnje infrastrukturnog koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina na Moravskom koridoru.

Izvor:ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here