U Sremskoj Mitrovici 03/04. avgust 2019. godine održano je prvenstvo Srbije za starije juniore/ke u atletici kojes su obeležili odlični rezultati članova AK “ČAAK” osvajanjem tri zlatne i dve srebrne medalje.

Posle izuzetnog rezultata koji je postigla u Bakuu, Ivana Ilić je pored svog imena upisala još dve sjajne pobede u trkama na 100 metara i 200 metara. Pravi podvig u trci na 3000 metara ostvario je Ognjen Nikolić pobedivši standardnog srpskog juniorskog reprezentativca Mirka Maunu, dok se u trci na 5000 metara posle velike neizvesnosti u produženom finišu morao zadovoljiti drugim mestom. Treći član ekipe “ČAAK” Sanja Đoković osvojila je drugo mesto u disciplini 3000 metara stipl, i četvrto mesto u disciplini 1500 metara.

Prvog dana prvenstva Ivana Ilić je u kvalifikacijama trke na 100 metara istrčala najbolji rezultat i pobedom u svojoj grupi ostvarila siguran put u finale. Finalna trka je potvrdila dobru formu Ivane Ilić, ostvaren je rezultat 12,14 sekundi i nova titula državne prvakinje, dok su drugo mesto podelile Tamara Milutinović i Sara Kiš.

Kao što smo već rekli, Ognjen Nikolić je u sjajnom finišu u trci na 3000 metara u poslednjim metrima obezbedio pobedu i priredio veliko iznenađenje.

Prvog dana takmičila je i Sanja Đoković koja je zauzela 4. mesto u trci na 1500 metara.
Drugog dana takmičenja Ivana Ilić je posle ubedljive pobede u svojoj grupi u kvalifikacijama na 200 metara potvrdila sjajnu formu i u finalnoj trci. Ostvareni rezultat 24,63 je svega 0,05 sekundi slabiji od njenog ličnog rekorda i rekorda Srbije za mlađe juniorke.

U trci na 5000 metara Ognjen Nikolić je zauzeo sjajno 2. mesto iako je dosta mlađi i neiskusniji od svojih konkurenata.Postignuti rezultat 15:44,63 je odličan, jer je ovo prvi Ognjenov nastup u ovoj disciplini.

Disciplina 3000 metara stipl u kojoj je nastupila Sanja Đoković je veoma teška i zahtevna, međutim hrabrim trčanjem od starta do cilja uspela je da osvoji 2. mesto i srebrnu medalju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here