Narodni poslanik i poverenik GrO SNS u Čacku tokom jučetašnje konferencije za medije odgovarao je na pitanja novinara o sudbini FK Borac, kao i o izjavi Mirka Poledice da je podatke o stanju u klubu dobio od članova SNS.

“Videćemo za par meseci šta je tačna pozadina svega sto radi Poledica, kada vidimo da li će se naći na izbornoj listi i u kampanji jedne lokalne političke opcije. Sva dokumenta koja se tiču FK Borac su javna dokumenta i to niko ne može, niti želi da sakrije. Sve su to političke podvale i izmišljotine koje ne zaslužuju komentar” – rekao je Parezanović komentarišući nastup Mirka Poledice kao egocentričan pokušaj da po svaku cenu bude u centru pažnje.

On je dodao i da su optužbe na račun učešća Srpske napredne stranke u gašenju FK Borac glupe i besmislene jer je ta stranka bila opoziciona u vreme kada je dug kluba nastao.

“Pošto sada mnogi na sudbini FK Borac žele da ućare neki politički poen napadajući SNS, kategorički tvrdim da SND nema nikakve veze sa poslovanjem FK Borac. Tačno je da su neki pojedinci iz politike, a tu ubrajam i sebe, u nekom trenutku bili deo skupštine ili upravnog odbora kluba, ali odgovorno tvrdim da se niko nikada menadžmentu kluba nije mešao u donošenje poslovnih odluka, u to koji igrač će da dođe, kolika će da mu bude plata, za koliko će da bude prodat. Ako uzmemo u obzir da su finansijski problemi nastali većinski u periodu pre 2013. godine, kao i sporni porez, Srpska napredna stranka nikako nije mogla da ima veze sa tim. Sada svi pričaju o Borcu, a niko da pomene ljude koji su tada vodili klub i donosili odluke. Mi sa tim nemamo nikakvog dodira, kao što se nikad nismo hvalili uspesima kosarkaškog kluba. Mi ćemo se hvaliti kada država izgradi Borcu novu kosarkašku halu što će se uskoro dogoditi, ali kada su u pitanju poslovanje KK Borac i sportski rezultati, to je uspeh uprave kluba, trenera i igrača. Te stvari moraju da se razdvoje- naglasio je Parezanović.

Parezanović je dodao i da je važno da se zna ko je kriv za propast kluba, kao i da jedino veruje sadašnjem treneru i sportskom direktoru Vladimiru Stanisavljeviću.

“Kao poverenik GrO i član Glavnog odbora stranke odgovorno tvrdim da niko iz SNS nije bio uključen u poslovanje kluba i odluke koje su donete poslednjih nedelja, niti nas je neko nešto pitao. Stvaranje novog kluba je verovatno bio jedini izlaz, a svakako nije jedinstven primer jer su to uradili Užice, Kragujevac, Jagodina, Bačka Palanka i mnogi drugi. Ali jeste važno da znamo ko je kriv za loše poslovanje kluba, jer ako pređemo preko toga, ista sudbina može da zadesi i novi klub. Jedina svetla tačka je prvi trener i sportski direktor Vlade Stanisavljević koji je prošle sezone bez novca i sa decom ostao u ligi. Jedino me to hrabri da klub može da stane na noge-zaključio je Parezanović.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here