Ivan Terzić (32) iz Valjeva, inženjer u “Putevima Srbije”, do kraja života biće emotivno vezan za novoizgrađeni auto-put od Beograda do Preljine.

On je od 2012. učestvovao u izgradnji najmodernijeg auto-puta u Srbiji, nazvanom po Milošu Obrenoviću. Kako je nastajao svaki kilometar novog puta, tako se i njegov život menjao iz korena – rađala se ljubav prema jednoj učiteljici sa Uba, koja mu je u međuvremenu podarila i dva sina.

– Ovaj autoput mi je praktično izgradio porodicu. Učestvovao sam u izgradnji i završetku celog auto-puta, koju je Srbija dugo čekala, a paralelno sa tim sam se oženio i dobio dva sina. Sve bitne stvari u mom životu povezane su sa ovim autoputem i zbog toga sam srećan što je završen i što ga u nedelju napokon puštamo u saobraćaj. Nadam se da ćemo moja porodica i ja u bliskoj budućnosti imati priliku da do mora prođemo celim Koridorom 11 – kaže u ispovesti ovaj mladi inženjer.

Sagovornik ne krije da je izuzetno srećan čovek, jer je uspeo da završi veliki projekat na poslovnom planu i uporedo sa tim izgradi život i zasnuje skladnu i srećnu porodicu.

– Počeo sam prvo da radim na deonici Ljig – Preljina. U međuvremenu sam prešao da pratim radove između Obrenovca i Ljiga. Dok se 2014. radila deonica kod Uba, upoznao sam, a kasnije se i oženio učiteljicom Slađanom sa Uba. Dobili smo dva sina – Vukan je rođen 2015, a godinu dana kasnije stigao je i Vanja. Tako je to kod nas inženjera. Kad nešto rešimo, to mora odmah da se realizuje – nema probijanja rokova – našalio se Terzić.

Kao šalu navodi i da je bio prvi koji se sa novog auto-puta Obrenovac – Preljina isključio na petlji Ub.

– Pošto mi je žena sa Uba, a moj posao je vezan za auto-put, odlučili smo da baš u tom mestu živimo i zasnujemo porodicu, tako da sam prvi čovek koji se isključio na petlji Ub i tu pronašao svoju sreću – kaže Terzić.

Terzić u Javnom preduzeću “Putevima Srbije” radi od 2012. godine. Kako je po struci saobraćajni inženjer, prvo je bio zadužen za signalizaciju i osvetljenje na novom putu, a sada je preuzeo rukovodstvo nad tehničko operativnim centrom, odakve se video-nadzor pokriva celokupan novoizgrađeni autoput.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here