U Mesnoj zajednici „Kulinovci“ je u toku je kopanje kanala pored puta, kao akcija koja spada u meru prevencija zaštite od elementarnih nepogoda.
Svaka mesna zajednica godišnje iz budžeta Grada dobija određena novčana sredstva, a Savet MZ „Kulinovci“ je odlučio da 500.000 dinara uloži u kopanje kanala pored puta.

Bratislav Zečević načelnik Štaba za vanredne situacije ističe da je njihov apel da mesne zajednice opredele novac za ovu namenu urodio plodom, s obzirom na to da prilikom poplava najviše problema naprave zatrpani kanali. U Kulinvcima, kažu, neki kanali nisu čišćeni i po 20 godina.

-Radovi će trajati nekoliko dana u Kulinvcima, ali oni su lančano počeli i u Trnavi, Konjevićima… Grad Čačak je izuzetno ugrožen od poplava, a najveći problem, pored vodotokova drugog reda upravo prave kanali pored puteva, koji nisu održavani, nisu čišćeni ili jedostvano ne postoje – kaže Zečević.

I za nemarnost sugrađana, koji često svesno bacaju otpad u kanale i tako ih zatrpavaju, ima rešenje, jer će, prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije Savet MZ Kulinovci pisati dopis Kominalnoj inspekciji da pojača nadzor u ovm delu grada.

Inače, u pretekle dve, tri godine u MZ „Kulinovci“ je sanirano klizište na Kulinovačkom potoku,komplet je adaptirana kapela, nasuti su svi ptevi i postavljene su oglasne table.

Izvor: čaglas

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here