ČAČAK – U angio-sali čačanske Opšte bolnice za nepunih godinu i po dana izvršeno je skoro 1.400 intervencija, naveo je direktor ove zdravstvene ustanove dr Radoslav Milošević.

Prema njegovoj oceni, reč je o impozantnoj brojci.

Najteži pacijenti, kojima je ponekad dragocen svaki minut, više ne moraju da čekaju na intervenciju. Sada imamo kompletnu opremu i stručno osposobljen kadar u jednoj od najsavremenijih angio-sala u Srbiji – rekao je Milošević.

On navodi da Čačak ima i jedno od najsavremenijih porodilišta u državi, iznevši podatak da su u prvih šest meseci ove godine rođene 23 bebe više nego u istom periodu 2018.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izrazio je očekivanje da će ove godine biti odobren novac za kompletnu rekonstrukciju čačanske bolnice.

Budžetom za ovu godinu Čačak je opredelio 8 miliona dinara za projekat kompletne građevinske rekonstrucije svih 32.000 kvadrata gradske bolnice. Projekat je pri kraju i uskoro se očekuje njegova prezentacija. Sa projektom ćemo aplicirati kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i verujem da ćemo dobiti novac za tu namenu – najavio je Todorović.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here