Počela je rekonstrukcija Osnovne škole “Ratko Mitrović” zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja i gradu Čačku. Za radove je izdvojeno 120 miliona dinara, a plan je da rekonstrukcija bude završena do kraja 2019. godine, tačnije za 140 dana.

“Ovo je najveća investicija u obrazovanje u gradu Čačku i ponosni smo što se naša škola potpuno obnoviti. Nastava će se odvijati redovno, neće biti prekidanja i skraćenjai želim da i decu i roditelje zamolim za strpljenje, jer ova rekonstrukcija je bila neophodna”, Đuro Ceranić.

Međutim, zbog radova na sanaciji i rekontrukciji neophodno je preseljenje nastave u druge objekte.

“Od drugog septembra kad je planiran početak nove šklske godine, naši đaci će nastavu pohađati u Prehrambeno ugostiteljskoj školi u drugoj smeni od 14 do 19 časova. Putnici koji dolaze iz pravca Ovčar Banje imaće obezbeđen prevoz do ove ustnaove. Što se tiče celodnevne nastave za učenike prvog i dugog razreda ona će se odvijati u izdvojenim odeljenjima u Parmencu i Pakovraću. Za prevoz ove dece takođe će biti organizovane posebne autobuske linije”, izjavio je Ceranić.

Rekontrukcija OŠ “Ratko Mitrovuć” samo je još jedan primer koliko grad Čačak ulaže u obrazovanje.

“Uradili smo celokupnu prateću adminstraciju i izdvojili novac, veliki je posao pred nama. Pored ove rekonstrukcije, radi se na još nekoliko čačanski škola, u Trnavi i Bresnici. Time smo zaokružili jjedan veliki projekat”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić.

Radove na rekonstrukciji OŠ “Ratko Mitrović” izvodiće “Alfako inženjerin”, a iz ove kompanije obećali su da će radovi biti odrađeni kavlitetno i na vreme.

IZVOR: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here