Pripadnici MUP-a uhapsili su direktora “Dajrekt medije”, kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a koji su osumnjičeni za zloupotrebe, saznaje Tanjug iz dobro obaveštenih izvora.

Tanjug je objavio da su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su direktor “Dajrekt medije” J.S. (47), kao i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a M.Đ. J. (61) i M. K. (55), koji su osumnjičeni za zloupotrebe.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, i u tom roku će biti privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i nekadašnja direktorka u “Dajrekt mediji” J. D. (1975), koja je van zemlje, gde boravi vec duži vremenski period i za njom je raspisana potraga.

Uhapšeni se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u produženom trajanju, jer su svojim postupcima oštetili budžet Javnog servisa.

Pre više od mesec dana u pojedinim medijima je najavljena sveobuhvatna istraga zbog navodnih zlupotreba RTS i “Dajrekt medije” oko reklama, čime je, kako se tvrdilo, oštećen budžet Srbije.

“Dajrekt medija” (Direct Media) je marketinška agencija, koja za sebe navodi da je “od vodeće medijske agencije prerasla u medijski sistem”.

Pre šest godina, objavljeno je da je Dragan Đilas, koji je svojevremeno osnovao “Dajrekt mediju”, prodao ovu firmu bugarskoj kompaniji.

Zbog najnovijih događaja, “Dajrekt medija” je obavestila medije da je odložila današnji humanitarni događaj – uručenje specijalnog dijagnostičkog aparata Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić”.

A jedan od lidera opozicionog bloka Savez za Srbiju Dragan Đilas za 14 časova je najavio vanrednu konferenciju za novinare ispred Predsedništva Srbije.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je početkom jula da policija i tužilaštvo istražuju osnove sumnje da su Đilas i njegovi zaposleni sa delom nekadašneg rukovodstva RTS-a učestovali u korupciji za kupoprodaju sekundi različitih TV emisija protivno zakonu.

“Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije”, rekao je Stefanović za TV Pink.

Nekoliko dana nakon izjave ministra, 15. jula, Đilas je samoinicijativno otišao u Upravu gradske policije, i tražio da da izjavu povodom navoda da se protiv njega vodi istraga za pljačku RTS-a.

On je tada novinarima pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojom se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa Đilasovom firmom “Dajrekt medija” u vezi prenosa Lige šampiona i serija “Moj rođak sa sela” i “Nepobedivo srce”.

Nedugo zatim, Policijska uprava za grad Beograd u saopštenju za javnost je navela da je Đilasu tog dana, 15. avgusta, predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su iste i za njega kao i za sve druge građane Srbije, naveli su iz Policijske uprave, gde su ga uputili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here