Stojan Marković vlasnik Ozonpressa i politicar, član 4 ili 5 partija

Portal Ozonpress čiji je vlasnik bivši odbornik i lider čačanskog LDP-a i član još nekoliko partija Stojan Marković, prečesto pokazuje određenu dozu opterećenosti temom porekla naših sugrađana i zaostalom podelom na starosedeoce i došljake. Tako su nebrojeno puta do sada na tom portalu objavljeni veoma uvredljivi i podrugljivi komentari na građane Čačka koji nisu rođeni u njemu. Jasno je da je pozadina kampanje u dobrom delu politička, ali je čudno da ne postoji svest o tome da se time vređa i ponižava veliki broj ljudi. Ovoga puta neprihvatljivi komentari napisani su na sasvim ispravnom tekstu o bahatom parkiranju o kojem Ozonpress sa pravom često piše.

Samo jedan od svakodnevnog primera opterećenosti ovog portala “došljacima”

Pored toga što je ova kampanja koja traje godinama uvredljiva i šovinistička, onda je pre svega veoma glupa i to iz dva razloga. Prvi razlog je taj što su gotovo svi građani našeg grada vezani za neka druga mesta. Do tog zaključka možemo doći ako analiziramo broj stanovnika u našem gradu. 1948. godine u Čačku je živelo oko 18 000 ljudi, da bi u poslednjoj deceniji 20. veka taj broj narastao na skoro 120 000. Delom zbog pozitivnog prirodnog priraštaja, ali mnogo više zbog migracija stanovništva.

Drugim rečima gotovo svaki stanovnik Čačka koji je rođen u njemu, ima bliske pretke koji su se u njega u nekom trenutku doselili. Tako da ovi nesrećnici koji vređaju ljude na osnovu mesta rođenja, najverovatnije vređaju sami sebe.

Komentari koji je portal Ozonpress odobrio

Drugi ozbiljan razlog zbog kojeg je ova šoviništička kampanja glupa, jeste podatak da je direktor Ozonpressa i jedno od dva njegova zaštitna lica gospodin Nebojša Jovanović, rođen u okolini Kosjerića, a da se u Čačak doselio pre desetak godina. Upravo je Nebojša Jovanović jedno od lica zaduženo za moderaciju komentara na ovom portalu, jer nijedan komentar ne može biti objavljen, a da ga neko sa portala ne odobri.

Printscreen: Nebojša Jovanović, direktor Ozonpressa iz Kosjerića

Šta tek reći o karakteru ovog portala koji se predstavlja tako da baštini evropske vrednosti, demokratiju, jednakost i toletanciju. Zamislimo situaciju da se u Londonu, Berlinu, Minhenu ili Beču gradani dele po tome odakle su došli i gde su rođeni. Čitava Severna Amerika je zasnivana na migracijama stanovništva. Bilo kako bilo, iz lične ili politicke mržnje, ovaj medij glasno promoviše podele među građanima na osnovu porekla i mesta rođenja uz najprizemnije uvrede upućene na račun velikog broja ljudi. Zašto to rade i sta im je cilj samo oni znaju. Kako god, bilo bi profesionalno, ali i pre svega ljudski da sa time prestanu.

Izvor: Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here