Čačak – Nekad je tenis bio sport kojim su se mogli baviti samo oni sa dubljim dzepom, međutim danas je to drugačije, kaže predsednik Teniskog saveza zapadne Srbije i Šumadije, Mirčeta Paunović za agenciju RINA.

“Sada kad imamo našeg srpskog šampiona, Novaka Đokovića, popularnost belog sporta je na zavidnom nivou. Teniski savez Srbije, čiji potpredsednik je upravo Novakov stric Goran, najviše ulaže u decu do 12 godina”, rekao je Paunović i dodao.

“Za njih su treninzi besplatni, kao i oprema. Za one mališane koji se pokažu kao talentovani, nakon 12 godine brigu preuzima TS Srbije i dalje ih usmerava kako bi postigli značajnije rezultate”, istakao je Paunović.

Mirčeta Paunović, predsednik TS Zapadne Srbije i Šumadije

Teniski savez zapadne Srbije i Šumadije obuhvata sve licencirane klubove u ovom delu zemlje, a trenutno ovde tenis trenira oko 500 mališana.

“Organizovali smo kamp na Zlatiboru na kom je učestvovalo 35 mladih tenisera i to je bio odličan način da dodatno usavrše svoje sportske veštine. Boravak dece na ovoj planini Teniski savez zapadne Srbije i Šumadije je finansirao sa 50 posto, a sve u cilju da se roditeljima olakša i da se talentovanoj deci omoguće što bolji uslovi za treniranje”, rekao je Paunović.

Izvor:RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here