Posle par meseci truda i rada, grupa entuzijasta, zaljubljenika u košarku i fanova KK Borac je, po uzoru na mnoge slične klubove u celom svetu, osnovala udruženje navijača svog voljenog košarkaškog kluba.

Udruženje navijača košarkaškog kluba Borac zvanično je počelo da živi od 2. avgusta ove godine, na Svetog Iliju, kada je upisano u registar APR kao udruženje građana.

Prema rečima rečima članova udruženja, ovo je volonterska, neprofitna organizacija, a cilj joj je da okupi sve zainteresovane navijače Borca kako bi pružili adekvatnu podršku košarkaškom klubu, kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu.

Udruženje trenutno broji dvadesetak članova, među kojima ima i onih koji se približavaju svojoj jubilarnoj pedesetoj sezoni koju provode uz parket čačanskog hrama košarke.

Članovi ističu da nisu organizovana navijačka grupa, kakve možemo videti na tribinama širom Srbije i želja je da se popravi loš imidž koji u Srbiji često prati reč ‘navijač’.

„Jedan od ciljeva udruženja je i afirmacija grada Čačka kao grada košarke, kao i volonterski i humanitarni rad. Članovi udruženja će se sastajati, po potrebi, nekoliko puta mesečno i prisustvo sastancima je otvoreno za javnost, a u planu je i razgovor sa predstavnicima kluba, sa kojima će biti reči o zajedničkom delovanju radi dobrobiti KK Borac”, navode u udruženju.

Ukoliko želite da se informišete o radu Udruženja ili želite da se učlanite, možete kontaktirati Udruženje na njihovoj fejsbuk strani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here