Treća ovogodišnja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na području grada Čačka biće obavljene u četvrtak, 05. septembra u saradnji sa firmom “Visan”. Planirano je tretiranje područja sa leve i desne obale Zapadne Morave uglavnom na području grada i prigradskih mesnih zajednica, ukupne površine od oko 1.000 hektara.

Akcija će biti organizovana u terminu od 18 do 22 sata. Zaprašivanje će se obaviti preparatima Aqua K-Othrine EW20 (Deltametrin) i Deltasect 1,2 ULV (Deltametrin), pa se obaveštavaju pčelari da ukoliko nisu u mogućnosti da izmeste košnice iz zone tretmana, preduzmu sledeće mere: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela i ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Tokom septembra u planu su je još jedan larvicidni tretman, što treba da doprinese da se broj komaraca na našem terenu svede na najmanji mogući nivo, kako u ovoj, tako i u narednoj godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here