ČAČAK – U petak uveče održano je prvo veče ovogodišnjeg festivala “Priča“ na “Remontovom“ igralištu.

Foto:Reflektor

Prenosimo tekst novinara Dušana Darijevića sa njegovog Fejsbuk profila:

Najvažnija vest sa prve, od dve večeri Festivala “Priča“ na Remontovom igralištu, je da su dobrom atmsferom i odličnom svirkom oterani preteći oblaci iznad Čačka. Čast da otvori veče i otera oblake imao je čačanski sastav Odgovor, koji su dobro pržili što svoje pesme, što obrade i omogućili organizatorima i ostalim izvođačima da ne strepe od situacije kakva se dogodila prvog dana prošlogodišnje “Priče“, kad je lilo k’o iz kabla.

Foto:Reflektor

Druga važna vest je da je Parni Valjak uspeo da okupi par hiljada svojih fanova i napravi spektakularni koncert, prvi u Čačku nakon 1983. godine. Aki je u odličnoj formi nakon prošlogodišnjeg moždanog udara i dužeg odsustva sa scene, a od Husa i ostalih se očekivalo da budu podrška na nivou svom pevaču, još uvek izuzetnog glasa, velike energije i velikog srca.

Foto:Reflektor

Posebno su plenile pesme sa poslednjeg albuma “Vrijeme“, koje je publika jednako prihvatila kao i one stare nenadmašne, “Jesen u meni“, “Uhvati ritam“, “Zastave“… Više od dva sata odlične svirke jednog od najboljih koncertnih bandova iz regiona. Odličan potez organizatora da ih dovede u Čačak nakon toliko godina.

Foto:Reflektor

Nakon Valjka usledio je odlazak velikog broja prisutnih, a usledili su odlični nastupi Nikole Vranjkovića i E-Play-a, ali pred znatno manjim brojem posetilaca, vernim fanovima koji sve pesme znaju napamet večernja, odnosno jutarnja svežina nije mnogo smetala da uživaju.Nekoliko sitnih zamerki, koncerti, bar po meni, nepotrebno traju do duboko u noć posle 2 sata ujutro. Ako koncert glavnog banda traje skoro dva sata, ostali bi trebali da sviraju znatno kraće. Nigde se nije moglo sedeti, a to je bio veliki problem za sve kojima je to bilo potrebno nakon više sati stajanja. Cene pića visoke, ali to nije mnogo uticalo na publiku, koja je po svemu sudeći dobro sinoć ožednela. Sve u svemu odlično za prvo veče.

U subotu “Hladno pivo“i za šankom i na sceni, a tu su i mnogi drugi poput “Zabranjenog pušenja“ ili “Sanšajna“ da naprave dobru atmosferu. Publike neće zafaliti, ali bi bilo sjajno da u većem broju podrže ne samo glavnog izvođača večeri već i ostale, koji svakako imaju šta da kažu. Svirka se odlično čula i u stanovima u ulici Braće Spasića, ali i duž čitave Alvadžinice., nekom na uživanje, a nekom kao pokora.

Dušan Darijević

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here