Čačak – Odbornička grupa Nove Srbije prestaje sa aktivnim bojkotom zasedanja Skupštine grada, jer su mišljenja da SNS bez prisustva opozicije donosi odluke koje su pogubne za ovaj grad, rekao je juče šef odborničke grupe NS Miloš Marić.

„Smatramo da sam bojkot nije urodio plodom. SNS sama donosi odluke, nezakonito sa nedovoljnim brojem odbornika. Odbornička grupa NS neće kao ni do sada dati kvorum za rad SNS, a vidite da neke članice SzS daju i danas. Učestvovali smo na protestima koji su se održavali petkom u Čačku, Nova Srbija je bila aktivna na njima ali su oni nažalost prestali, po našem mišljenju to je bilo samo zbog Saveza za Srbiju. Ne znam ko je njima dao mandat da u ime cele opozicije pregovaraju sa SNS oko izbornih uslova. Pored NS postoje još sijaset drugih opozicionih stranaka koje nisu učestvovale u tim pregovorima”, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima NS je oberučke prihvatila proteste protiv aktuelne vlasti, a za gušenje istih optužuju SzS.

„SzS aktuelni organizatori protesta od nas su tražili samo tehičku podršku što su dobili, ozvučenje, agregate, obezbeđenje. A oni su na njima promovisali svoje funkcionere i aktiviste, mi smo ćutali misleći na opšte dobro. Međutim, kasnije su dobili naređenje od finansijera nekih stranaka SzS da promene maršutu samih protesta i da se više ne šeta pored institucija protiv kojih protestvujemo, pa smo šetali pored cvećara i kineskih radnji. Danas nikakvu saradnju sa strankama SzS nemamo”, istakao je Marić.

On je istakao da će Nova Srbija naći neki novi način i model kako instutucijalne tako i vaninstitucione borbe.

GZS

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here