Čačak – Predsednik odborničke grupe Dveri Aleksandar Tanasković na današnjoj konferenciji za medije je izjavio da mu nije u znanju da li je poznati čačanski advokat Ivan Ćalović politička opcija ili su u pitanju samo gradske priče.

„Koliko je meni poznato Ivana Ćalovića više ima u gradskim pričama nego što smo ga videli u konkretnim ponudama tj. u tome šta on nudi građanima Čačka. Postoje neke priče koje kolaju gradom da oni hoće, pa neće, pa možda će se kandidovati i mi praktično nećemo da ulazimo u tu vrstu spekulacija da li će Ćalović izaći na izbore i da li on stvarno jeste ili nije prava opozicija”, kazao je Tanasković.

On ističe da oni koji sarađuju sa vlašću nikako ne mogu biti prava opozicija i da je to za njih pokazatelj ko je kakav ustvari.

„Svi oni koji izađu pod ovakvim uslovima na sledeće izbore jesu lažna opozicija. Svi oni koji daju legitimitet ovoj vlasti na bilo koji način jesu lažna opšozicija. To je moja poruka za Ivana Ćalovića i za grupu koja se okuplja oko njega, ako je stvarno istina ono što se priča u gradskim kuloarima”, izjavio je Tanasković.

Predsednik odborničke grupe se osvrnuo i na povratak Nove Srbije u parlament, pitajući se šta se to promenilo od kako je opozicija napustila skupštinska zasedanja.

„Tek ćemo videti šta znači njihov povratak u parlament, da li to znači direktnu saradnju sa vlašću ili je to njihova neka taktička stvar. Mi smatramo da u ovom trenutku povratak pod istim nepromenjenim okolnostima, koje su bile kada smo svi izašli je praktično besmislen”, rekao je Tanasković dodajući da tim postupkom se ne može rešiti ni jedno pitanje u Čačku.

„Tim činom se daje legitimitet ovoj vlasti za ono što radi i praktično, to samo gubljenje vremena”, zaključio je Tanasković.

Izvor: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here