Čačak – Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Maksimović pozdravio je odluku NS da prekine sa bojkotom zasedanja lokalnog parlamenta.

„To će doneti konstruktivniju raspravu i donošenje pravih odluka koje su u interesu građana. Ne mislim da će opozicija doprineti da se neka rešenja promene, već mi kao odgovorna vlast osluškujemo i opoziciju i medije i kritike koristimo da neke odluke promenimo na bolje, štosmatramo da je pametno. Čačanska opozicija ne može da se obuje u jednoj pameti, jer pojedine opozicione stranke čas bojkotuju čas ne zasedanja lokalnog parlamenta. Imamo primer GG `Za napredniji Čačak` jedan deo njihovih odbornika učestvuju u radu skupštine. Učestvovanje na sednicama omoguće strankama, koje navodno ne mogu da se pojave u medijima, da izraze svoje stavove. Ne mogu da shvatim tvrdoglavu odluku Dveri da ne prisustvuje zasedanjima, jer ne vidim koristi od bojkota. Mišljenja sam da oni traže samo neki razlog zbog čega će se na kraju pojaviti na sednicama lokalnog parlamenta”, rekao je Maksimović.

Prema njegovim rečima Vlada je izašla u susret kada se upustila u pregovore o izbornim uslovima, ali i taj vid nečije dobre volje neko želi da ospori.

„Zakoni o izborima koji su doneti pre nego što je SNS ušla u vlast i dan danas važe i ne vidim razlog da se ispunjavaju svi uslovi koje opozcija pokušava da poturi vlasti. Glavni uslov je da se uključi OEPS u praćenje predizbornih i izobrnih aktivnosti i to je porvrđeno. Moj stav je, da će za stranke koje bojkotuju zasedanja lokalnog parlamenta kao i izbora to biti totalno kontraproduktivno i da od toga neće imati korist”, zaključio je Maksimović.

Izvor:RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here