Mrčajevci – Najveći narodni sabor u Šumadiji završen je večeras u Mrčajevcima svečanim proglašenjem pobednika.

Pobednici 17. “Kupusijade”, etno kuća “Erić”, foto: RINA

A to su, u klasi ugostitelja, etno kuća „Erić“ iz ovog velikog sela. Drugo mesto pripalo je pečenjari „Božanić“ i kafani „Central“ iz Guče, treće Aleksandru Vidakoviću iz Ivanjice.

U klasi ekipe i pojedinci pobednik je društvo „Ko to tamo kuva“ iz Prijevora kod Čačka, ispred Udruženja „Drugarice i drugovi“ iz Čačka, dok treće mesto dele Dragoslav Milojević iz Kragujevca i čačansko udruženje PUPS.

Pobednici 17. “Kupusijade”, ekipa ,,Ko to tamo kuva” – foto: RINA

Postojala je još jedna klasa „celo selo kuva“ i tu je pobednik Vladimir Savić Čarli iz Donje Trepče, dok je u četvrtoj kategoriji, „najbolji gurman“, bolji od svih bio Zoran Bardić iz Skoplja.

Domaćini su, uz pregršt raznih nagrada, uručili i priznanja najboljim odgajivačima goveda iz ovoga kraja. To su Marko, Veljko i Miljko Rajičić iz Mrčajevaca. Najveći zasad kupusa ovog poznog leta imao je Nemanja Bogosavljević iz Mrčajevaca, najveću glavicu Stefan Radovanović iz Katrge malo nizvodno, dok je agrotehničke mere najbolje primenio Mrčajevčanin Ivan Stanić.

Na zatvaranju priredbe koja je okupila više od stotinu hiljada zavičajaca i gostiju, Vladan Milić pomoćnik gradonačelnika Čačka poručio je kratko:

„Ovo je bio veliki dan i veliki događaj za sve nas, želim da se iduće godine vidimo na istom mestu“.

Izvor:RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here