Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je u Skupštini Srbije da će rok za završetak studija po starom sistemu biti produžen za dve godine.Obrazlažući poslanicima predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, Šarčević je rekao da se studentima upisanim pre 10. Septembra 2005. godine rok za završetak studija produžava do školske 2020/2021. a studentima integrisanih studija iz polja medicinskih nauka do kraja školske 2021/2022. godine.

Do 2021. godine daje se rok i za završetak magistarskih i doktorskih studija započetih pre 10. septembra 2005, a kako je istakao ministar, i takozvanim “starim bolonjcima” odnosno prvim generacijama koje su započele studije po Bolonji, preporukom Ministarstva prosvete takodje će biti odobreno pravo da produže rokove koje nisu ispunili.

Visokoškolske ustanove usaglasiće akta sa novim zakonom u roku od tri meseca, istakao je ministar Šarčević na početku nove sednice u Skupštini Srbije

Ministar razrešio direktora Srednje škole u Barajevu

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je danas direktora Srednje škole u Barajevu Dobrivoja Jelića nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvdjeno da ta ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu učenika.

“U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, direktor nije preduzeo odgovarajuće aktivnosti odnosno nije obavestio nadležnu školsku upravu o trećem nivou nasilja i nije sazvao Tim koji bi hitno krenuo u postupak rešavanja problema nasilja”, piše u saopštenju ministarstva.

Na društvenim mrežama ranije je objavljen snimak na kom dve devojčice udaraju šamare trećoj devojčici u dvorištu Srednje škole u Barajevu.

Po nalogu tužilaštva za maloletnike, policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here