149.godina postojanja škole je ponos za sve bivše i sadašnje učenike, radnike i meštane sela Preljine.

Dug put smo prešli, od male škole u seoskoj meani, do savremene škole.Svi smo ponosni na način na koji se menjala, razvijala, postajala nova, savremenija. Godine rada, truda, ulaganja vidljivi su na svakom koraku.

Idemo u korak sa savremeno opremljenim školama, možemo se pohvaliti stručnim kadrom, koji se trudi da bude po meri svakog učenika..

Pored kvalitetnog obrazovanja koje pružamo našim učenicima , poseban akcenat stavljamo i na razvijanje humanosti kod učenika, poštovanje starijih, razvijanje ljubavi prema drugima. U prilog tome govore i mnoge humanitarne akcije koje su  iza nas.

Ove godine poseban akcenat smo  stavili na razvijanje zdravih navika i zdravog života.U školi je organizovano petominutno vežbanje pod nazivom „Vežbaj, živi zdravo, rasti pravo“. U prilog tome su urađeni sportski tereni u matičnoj školi i izdvojenom odeljenju u Rakovi.  Ponosni smo na uspehe koji naši učenici postižu na raznim takmičenjima, rekao je direktor škole Radojle Čolović otvarajući današnju svečanost.

Foto: OŠ Preljina

Povodom današnje svečanosti priređena je  izložba učeničkih radova u holu škole , bogat kulturno umetnički program i 6. Dečja olimpijada mlađih razreda.

Foto: OŠ Preljina

Foto: OŠ Preljina

U sportskoj hali uz prisustvo velikog broja učenika, roditelja i meštana Preljine,  održana je  6. Dečja olimpijada. U igrama su uzeli učešće i učenici osnovnih škola  ” Vuk Karadžić“ i  “Dr Dragiša Mišović”.

Bilo je to jedno divno vršnjačko druženje i takmičenje uz burno navijanje sa tribina. Takmičari su se oprobali i igrama spretnosti, brzine. Nisu zaboravljene ni stare igre skakanja u džaku, navlačenje konopca.

Škola se  orila od dečije graje , igre i smeha. Pobednici su sva deca , jer svet na mladima ostaje , a mladost je lepota svakog društva.

Foto: OŠ Preljina

Hvala svim gostima koji su danas uveličali naše slavlje, poručuju iz Osnovne škole „Preljina“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here