Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je 5% akcija kompanije Kraš, potvrđeno je u saopštenju zagrebačke kompanije.

– Deoničari kompanije Kappa Star Limited iz Nikozije na Kiparu obavestili su nas da je dostignut i pređen prag od 5% glašačkih prava u kompaniji Kraš d.o.o. Zagreb – navodi se u saopštenju.

Šaranović to još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su za B92.net poručili da on “nema komentar”. Kako su rekli, Šaranović za sada nema nameru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu, a hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama. Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice “životinjsko carstvo”, bajadere, čokolada “dorina”..

Portal Novac.hr podseća da su 2010. godine srpski mediji pisali kako je Kraš hteo da kupi fabriku slatkiša “Jafa Crvenka” i da ih je Šaranović tada odbio. Međutim, Kraš nikad nije poslao zvaničnu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku.

Šaranović je, kako prenose hrvatski mediji, poznat kao “kralj papira” jer poseduje i tri fabrike papirnih proizvoda.

Kupovinom Baninija 2017. godine jasno je stavio do znanja da svoje poslovanje širi i na konditorsku industriju, zaključuje taj portal.

Izvor: ekapija

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here