Danas je svečano otvoren potpuno obnovljen vrtić „Poletarac” u kojem je u najsavremenijim uslovima smešteno 130 mališana. Sredstva za rekonstrukciju u iznosu od 33 miliona dinara obezbedili su Ministarstvo privrede i grad Čačak.
Direktorka PU „Moje detinjstvo” Suzana Simeunović rekla je da je ovo veliki dan ne samo za njihovu ustanovu već i za grad Čačak.

„Napori zaposlenih ne samo u ustanovi već i u lokaloj samoupravi doprineli su da Poletarac izgleda ovako. Dobili smo 900 metara kvadratnih sa uređenim dečijim sobama, savremenom distributivnom kuhinjom, prostorom za istraživanje kao i višenamenskog prostora za fizičke aktivnosti i okupljanja dece. Svaka soba ima svoj sanitarni prostor, prostor gardarobe i urađen prostor sa novom koncepcijom koja je u našoj ustanovi počeo da se primnjeuje od 1. septembra”, rekla je Simeunović.

Prostor vrtića je proširen za 200 metara kvadratnih, a dvorišni iznosi 900 m2.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je pre godinu dana vrtić „Poletarac” bio bezuslovan, sa vlagom, prokišnjava i bio bez dvorišta.

„Danas vidite osmeh vaspitača, roditelja, dece i onda ste sigurni da ste na pravom putu. Na nama je da nastavimo da radimo ovim tempom, da investiramo u predškolske ustanove, školsko obrazovanje i da ih infrastrukturno opremamo. Veliku zahvlanost dugujemo Ministarstvu privrede koje sve naše projekte, a ne samo ovaj, već i fiskulturnu salu Zračak, Vrnčane, dve fiskulturne sale u Donjoj Trepči i Bresnici koje su izgradnji, podržalo kao i ostale koji su nam dali vetar u leđa”, rekao je Todorović.

Vrtić Poletarac počeo je da radom 1928. godine, i tada su ljudi iz lokalne samouprave imali sluha za predškolaski uzrast.

„Grad Čačak je opredelio da sudnica postane vrtić, nekada sa 100 mališana. Danas dve predškolske ustanove `Moje detinjstvo` i `Radost` i dve privatne broje preko 4.000 mališana. Na nama je da radimo dalje, podržavamo dobre projekte a sada predajemo na upravljanje Poletarac zaposlenima i našim mališanima”, kazao je Todorović.

Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave u Čačku istakla je da je veliko zadovoljstvo raditi u lokalnoj samoupravi koja prepoznaje značaj ranog razvoja i učenja, i koliko su godine provedene u predškolskom obrazovanju važne za razvoj svakog budućeg čoveka.
„Ulaganje u PU i obrazovanje jeste pravo ulaganje, ne samo u našu decu već i u budućnost grada Čačka i Srbije. Zaposlenima u objektu Poletarac želim da novi prostor bude motivacija i podsticaj da budu uspešniji i bolji ne samo na radost dece i roditelja već i svih nas koji ih od srca podržavamo”, rekla je Parezanović.
U okviru projekta „Gradimo zajedno” Ministarstva privrede je sufinasiralo rekonstrukciju vrtića.

Biljana Žarković pomoćnica ministra privrede kaže da joj je veoma drago što su učestvovali u ovom predivnom projektu.

„Zajedno sa gradom Čačkom doprineli smo da ovaj objekta izleda kako izgleda. Želimo da deca ovde provedu srećne dane i da im svi omogućimo da im detinjstvo bude lepo i ispunjeno časovima na kojima će sticati znanja i veštine. Igraće se u predivnoj sali koju ovo zabavište ime za razliku od mnogih drugih”, kazala je Žarković.

Prema njenim rečima projekat je ima za cilj da poveća životni standar stanovništva, u ovom slučaju kako za decu tako i za zaposlene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here