U Kragujevcu je 22.09. 2019. godine održano prvenstvo Atletskog saveza centralne Srbije u “Dečijoj atletici”, koje je bilo kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije na kome pored ekipa iz ASCS nastupaju ekipe iz AS Beograda, AS Vojvodine i AS Kosova i Metohije. Takmičenje je ekipnog karaktera, ekipe su mešovite (devojčice i dečaci) po godištima, a čine ih osam takmičata i dve rezerve (koje nisu obavezne).

Na Prvenstvo Srbije odlaze dve prvoplasirane ekipe. Takmičenje se održava u 4. discipline posle kojih se sabiraju rezultati svih takmičara i na osnovu toga se dobijaju bodovi, koji određuju plasman ekipe. Pored ekipe “ČAAK” – a na ovom prvenstvu su nastupili AK “Radnički” Kragujevac, AK “Kruševac” Kruševac, AK “Kraljevo” Kraljevo, AK “Novi Pazar” Novi Pazar i AK “Jasenica” Smederevska Palanka.

Atletski klub “ČAAK” je nastupio sa tri ekipe u tri uzrasne kategorije. Ekipa 2011. godište i mlađi, ekipa 2009. godište i ekipa 2008. godište. Sve tri ekipe zabeležile su odličan rezultat, 2011. i 2009. godište je bilo pobednik u svojoj kategoriji, dok je 2008. godište za 1. bod izgubilo prvo mesto od ekipe iz Smederevske Palanke.

“Svi naši takmičari su se maksimalno trudili da donesu što veći broj bodova, pa slobodno možemo reći da su svi danas bili pobednici. Ovo je takmičenje koje je prilagođeno uzrastu dece od prvog do četvrtog razreda. Naš klub je zahvaljujući podršci Gradske uprave uvršten u projekat ASS u cilju uključivanja većeg broja dece u sportske aktivnosti. Zato nije čudno što je AK “ČAAK” već nekoliko godina u finalu ovog zanimljivog i jakog takmičenja. Na osnovu postignutih rezultata na svim zvaničnim dosadašnjim takmičenjima ASS je objavio listu uspešnosti klubova. Na ovoj listi AK “ČAAK” zauzima 16 mesto, što je najveći uspeh od osnivanja kluba. U ASCS su bolji jedino Novi Pazar i Šabac”. – trener Srđan Jović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here