ČAČAK – LGBT aktivista Predrag Azdejković podigao je veliku prašinu u čačanskoj javnosti najavom na Tviteru da će gej parada u centru Čačka biti održana tačno u podne.

On je u svojim objavama slao poruke da će gej aktivisti da se okupe u centru Čačka i da će čak prošetati centralnim gradskim ulicama.

Zbog toga se na Gradskom trgu okupilo stotinak ljudi koji nisu blagonaklono gledali na ove najave. Bili su tu čačanski bajkeri, predstavnici opozicionih stranaka i grupa građana, ali i slučajni prolaznici.

Iz policije nisu imali pouzdanu informaciju o verodostijnosti Azdejkovićevih objava, ali su u centru grada bili vidljivi kako uniformisani, tako i policajci u civilu.

Atmosfera nije bila preterano napeta, ali je negodovanje prisutnih bilo i te kako izraženo.

Novinari su nakon 45 minuta čekanja na trgu uspeli da stupe u kontakt sa Azdejkovićem, koji u komunikaciji porukama priznao da se radilo o provokaciji.

– Mi smo se ugledali na Boška Obradovića koji je izmislio celu gej paradu u Čačku zarad svojih političkih ambicija, te smo je i mi izmislili – naveo je Azdejković.

Lokalne organizacije Dveri i Nove Srbije najavile su za petak u 18 sati “Porodičnu šetnju“, koja će početi na Gradskom trgu u Čačku.

Izvor: Morava info

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here