Čačak – Nakon brojnih spekulacija gej parada u Čačku nije održana, ali porodična šetnja ipak jeste.

„Građani Čačka odbranili su tradicionalne vrednosti sprečili su održavanje bilo kakvih antiporodičnih i antihrišćanskih manifestacija u našem gradu na naš veliki crkveni praznik. Ovo je zapravo prava slika ponosa u Srbiji – naša deca, naša porodica i naša pravoslavna vera i ponosan sam što učestvujem u ovoj manifestaciji”, rekao je Obradović.

On je istakao da porodična šetnja nije nikakav politički skup, nego skup građana koji drže do javnog morala i koji se bore protiv vređanja verskih osećanja većinskog stanovništva u Srbiji.

“Ovde se ne delimo po političkim opcijama i nije bitno ko ovo organizuje. Iza ovog stoje svi građani Čačka, ja se nadam da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će opstati slogan – ne damo gej paradu u svom gradu”, naglasio je Obradović.

Na pitanje kako su Dveri dobile informacije da će gej parada biti održana iako je to od strane vlasti negirano, Obradović je odgovirio:

“Isto tako su govorili i u deset gradova u kojima su gej parade održane u septembru i tamo je negirano da će se održati i onda se pojavio autobus pun ljudi koji su izašli, prošetali se pod pratnjom policije i otišli. Mi smo imali informacije da se tako nešto spremalo i u našem gradu, pa smo želeli da dokažemo da to ovde ne želimo”, rekao je lider Dveri i dodao da je on lično, kao narodni poslanik spreman da odbrani svakog homoseksualaca ukoliko ima problem sa diskriminacijom.

“Veoma sam raspoložen da razgovaram o njihovim problemima ukoliko ih uopšte imaju, ali ne mislim da je ispravno provocirati narod u Srbiji i propagirati vrednosti koje su strane našoj tradiciji. Nema potrebe za tim. Ovo nije gotovo, jer se mi u suštini ne borimo protiv homoseksualaca već protiv političkog homoseksualizma koji je prisutan u svim sferama društva u koji se nameće našoj deci čak i kroz sistem obrazovanja”, zaključio je Obradović.

Danas je na društvenim mrežama osvanula i najava gej parade od strane Predraga Azdejkovića, urednika magazina Optimist, koji je na svom tviter nalogu objavio da će parada ponosa u gradu na Moravi ipak biti održana.

“Čačak je baš lep grad, juče smo se molili da nam za vreme parade bude sunčano i Bog je uslišio naše molitve. Stigli smo u Ča, sve je spremno za paradu”, napisao je Azdejković na svom tviter nalogu, međutim brzo se ispostavilo da od tog nema ništa i da je u pitanju šala, a mnogi smatraju i provokacija.

“Kad je Boško Obradović izmislio održavanje gej parade u Čačku zarad dobijanja političkih poena, onda smo je izmislili i mi”, napisao je kasnije Azdejković na jednoj od društvenih mreža.

RINA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here