Gornji Milanovac – U Takovu je danas promovisana najmlađa klasa podoficira nakon završetka osnovnog kursa za podoficire i klasa srednjih vojnih škola. Prema rečima potpukovnika Nenada Dražinca promovisano je oko 150 podoficira a na samoj svečanosti prisustvovalo je preko 400 podoficira, oficira i profesionalnih vojnika.

Inače, do sada se ta aktivnost odigravala u Centru za obuku podoficira „Milunka Savić“ u Pančevu.
Predsednik opštine Dejan Kovačević istakao je da je održavanje svečanosti promocije podoficira Vojske Srbije velika stvar za takovski kraj, koji je nosilac moderne srpske istorije.

„Velika nam je čast što će se svečanost od sada održavati u Takovu, u spomen-kompleksu koji je posvećen Drugom srpskom ustanku. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane gospodinu Vulinu, koji su prepoznali takovski kraj kao kraj koji je nosilac moderne srpske istorije, jer ako ne poznajemo svoju istoriju, ako je ne negujemo, nećemo imati ni kvalitetnu budućnost. S ponosom smo prihvatili i predlog za ime novog auto-puta koji prolazi kroz naš kraj, a auto-put nosi ime Miloša Velikoga, Miloša Obrenovića, koji je podigao Drugi srpski ustanak, baš u Takovu, na mestu gde će prvi put biti promovisani podoficiri“, rekao je Kovačević.

Izvor: Rina

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here